- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ρήγας Βελεστινλής Θετταλός – Γράφει ο Δημήτρης Απ. Ρήτας

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου μου θεατρικού έργου. Είναι ένα ιστορικό δράμα που αναφέρεται στη ζωή, το έργο και το μαρτυρικό θάνατο του πρωτομάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Βελεστινλή Θετταλού. Έτσι υπέγραφε ο Ρήγας. Εδώ και χρόνια ξεκίνησα τη συγγραφή του, διάβασα δεκάδες βιβλία και χιλιάδες σελίδες σχετικά με τον Ρήγα. Κατανάλωσα πολύ χρόνο, κόπο και χαρτί. Όταν γράφεις ένα ιστορικό έργο, η φαντασία πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην ιστορική αλήθεια. Τα ιστορικά γεγονότα, που αναφέρονται, είναι πραγματικά και τα πρόσωπα υπαρκτά. Αυτό το έργο το ετοιμάζουμε με τους συνεργάτες μου για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2021 με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, πολύ καλός μου φίλος και συνεργάτης,  γράφει τη μουσική και τα τραγούδια του έργου σε δικούς μου στίχους.

Οι άλλοι συντελεστές: Σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Ρήτας και άλλοι, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας (18ης Αυγούστου 13, Καρδίτσα) δίπλα στο νυχτερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Για φέτος το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, συνεργαζόμενο με Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους κλπ, θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα με κωμωδίες μου εμπλουτισμένες  με νέα θεατρικά κείμενα που περιέχουν στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, λόγω αλλαγής της κυβέρνησης, αλλά και νέα ηθογραφικά στοιχεία.

 

Γράφει ο Δημήτρης Απ. Ρήτας, Φιλόλογος-συγγραφέας-στιχουργός, Δ/ντής Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας