- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ραντεβού το 2021 για την Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Το 4/ήμερο 17 ως 20 Σεπτέμβρη 2020 θα πραγματοποιούνταν η 20ή Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, η οποία δυστυχώς δεν  θα πραγματοποιηθεί λόγω κορονοϊού. Θα γιορτάζονταν τα εικοστά γενέθλια και το Δ.Σ. της ΟικόΣφαιρας είχε σκοπό να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό.  Η Οικολογική Γιορτή στα 19 συνεχόμενα χρόνια ζωής, κατάφερε να γίνει θεσμός και κατάφερε ακόμη να περάσει στην συνείδηση του κάθε απλού πολίτη ως μια εκδήλωση, μια γιορτή, αλλιώτικη από τις άλλες, αφού πρόσφερε και προσφέρει στοιχεία  που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον με την υγεία του, με την ίδια τη ζωή του. Κάθε χρόνο το 4/ήμερο αυτό η Καρδίτσα αποκτούσε έναν άλλο ρυθμό,οι χτύποι του οποίου έφταναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, από την καθιέρωσή της (έτος 2001) απέκτησε πανελλαδικό χαρακτήρα. Συμμετέχουν σε αυτή εκθέτες πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων από όλα τα διαμερίσματα της χώρας, έρχονται επισκέπτες από όλη τη χώρα και έρχονται έμποροι βιολογικών προϊόντων επίσης από όλη τη χώρα για να κλείσουν ενδιαφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Εκθέτες και επισκέπτες, μιλούν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για την Οικολογική Γιορτή. Το κοινό της Καρδίτσας και όχι μόνο, περίμενε κάθε χρόνο με ενδιαφέρον την γιορτή αυτή για να παρακολουθήσει το πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και να προμηθευτεί οικολογικά προϊόντα από τους πάγκους των βιοκαλλιεργητών.

Για 19 συνεχόμενα χρόνια το 4/ήμερο αυτό (περίπου στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου του Σεπτέμβρη) η καρδιά της Καρδίτσας χτυπούσε Οικολογικά. Φέτος δεν θα χτυπήσει, γιατί χτυπά ο κορονοϊός. Θα χτυπήσει όμως και πάλι Οικολογικά, τον επόμενο χρόνο 2021, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τελειώσει η ιστορία του κορονοϊού. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου τέτοιο καιρό.