- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.ΤΙΤΑΝΙΟΥ)  γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το νόμο 4546/2018, οι υπόχρεοι για την καταβολή των δαπανών (πάγιες στραγγιστικές εισφορές, αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα) υπέρ των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων υποχρεούνται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2019 να υποβάλουν στον Οργανισμό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα( αγροτεμάχια ) ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα, δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ).

Η δήλωση αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ( φυσικά και νομικά πρόσωπα) αγροτεμαχίων τα οποία ανήκουν στην περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ και θα πρέπει να υποβληθεί στον Οργανισμό , μέχρι την παραπάνω ημερομηνία , ασχέτως προηγούμενης δηλώσεως.

Για τις ανωτέρω δηλώσεις διατίθενται στον ΤΟΕΒ  ΤΙΤΑΝΙΟΥ σχετικά έντυπα.

Η μη υποβολή της δήλωσης αυτής και η απόκρυψη στοιχείων των ωφελουμένων ακινήτων είτε η μη έγκαιρη και εντός διμήνου αλλαγή αυτών συνεπάγονται επιβολή προστίμων, που φτάνουν στο διπλάσιο της εισφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των ωφελουμένων προβλέπεται και η εξόφληση χρεών μέσω δόσεων.

Γνωστοποιείται ακόμα ότι, σύμφωνα με την  2Α/1/3-3-2019 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού , σε όλα τα υπόλοιπα των παρελθόντων ετών θα γίνεται έκπτωση 10% εφόσον εξοφληθούν ολοσχερώς μέχρι 31/5/2019.

Πέραν της παραπάνω ημερομηνίας , βάσει του Ν 4546/18 , όλα τα ληξιπρόθεσμα υπόλοιπα θα βεβαιωθούν στη ΔΟΥ προς είσπραξη, χωρίς άλλη ειδοποίηση.