- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΣΔΕ: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Λήψης Επαγγελματικής Απόφασης

Την Πέμπτη 18-4-2019 στο ΣΔΕ Καρδίτσαςπραγματοποιήθηκε ένα ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής με θέμα “Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Λήψης Επαγγελματικής Απόφασης”. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ΣΔΕ Καρδίτσας και τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Αθανασία Παπαναστασίου. Από το Δίκτυο παρευρέθηκαν ο συντονιστής Κωνσταντίνος Παναγούλης, κοινωνιολόγος και ο Σύμβουλος  Απασχόλησης Βασίλειος Ρίζος, ο οποίος υλοποίησε το εργαστήριο. Από την πλευρά του ΣΔΕ παρευρέθηκε το σύνολο των εκπαιδευτικών καθώς και οι εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου.

Ο κ. Κων/νος Παναγούλης, ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τις υπηρεσίες του Ινστιτούτου Εργασίας. Ο κ. Βασίλης Ρίζος ανέπτυξε με βιωματικό τρόπο τις δεξιότητες που πρέπει να έχουμε με σκοπό την ορθή λήψη απόφασης για επαγγελματική δταδιοδρομία, είτε για ανέργους είτε για ήδη εργαζομένους.

Τέλος οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους και να συζητήσουν τους προσωπικούς τους προβληματισμούς. Το εργαστήριο στόχευε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων και στην ενδυνάμωσή τους στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.