- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σεισμική δόνηση 6,6R στην περιοχή της Λάρισας – Άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑΘΕΣΣ

Οι επιπτώσεις στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου εξ αιτίας έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας που διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία η ΕΔΑΘΕΣΣ το μεσημέρι στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στις 14:30 μ.μ. εκδηλώθηκε σεισμός εντάσεως 6,6 R στην περιοχή της Λάρισας που συνοδεύτηκε από μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της επικοινωνίας μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων. Στο διάστημα αυτό η Εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει σειρά συμβάντων σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας που προκλήθηκαν από τη σεισμική δραστηριότητα και συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο της άσκησης, τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία καθώς ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της ΕΔΑΘΕΣΣ. Ο Επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ανέλαβε τον συντονισμό όλων των  Διευθύνσεων για τη διαχείριση της κρίσης από το Εναλλακτικό Κέντρο Διαχείρισης (που βρίσκεται στο 2οχλμ της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Λάρισας), μετά την απόφαση για εκκένωση των γραφείων της ΕΔΑΘΕΣΣ από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας.

Ενημερώθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Επαγγελματικοί φορείς (ΤΕΕ, Συντηρητές καυστήρων, Υδραυλικοί κλπ), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο ΔΕΣΦΑ, οι χρήστες διανομής και τα ΜΜΕ.

Η άσκηση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά που διεξήγαγε η ΕΔΑΘΕΣΣ ώστε να ελεγχθεί η ετοιμότητα του προσωπικού της στην αντιμετώπιση καταστάσεων Γενικής Κρίσης και στις δύο περιοχές της αδείας της.