- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε αγωνιστική εγρήγορση οι αγρότες της Θεσσαλίας

Με συσκέψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και στήσιμο μπλόκων,  από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους οδηγούν ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Παράλληλα, αυξάνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Στη Θεσσαλία, υλοποιώντας την απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε στις 20 Γενάρη για στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας από τις 27 Γενάρη, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν «λύνονται τα προβλήματα» και ότι «οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες», ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα για το στήσιμο των μπλόκων. Ήδη μέρα με τη μέρα πληθαίνουν τα τρακτέρ που έχουν βγει σε πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ προγραμματίζεται το ίδιο και για τα χωριά της Λάρισας.

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας και σε Φάρσαλα, Τύρναβο (Μελούνα) και Πλατύκαμπο από τους αγρότες της Λάρισας.

Ταυτόχρονα με την προετοιμασία των μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζοντας την εφαρμογή του νόμου-«λαιμητόμου» του ΣΥΡΙΖΑ.