- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε εξέλιξη οι τσιμεντοστρώσεις στους Σοφάδες

Συνεχίζονται οι συστηματικές παρεμβάσεις του Δήμου Σοφάδων στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του έργου «Τσιμεντοστρώσεις ΔΚ Σοφάδων» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα γίνονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης τσιμεντοστρωμένων οδών εντός του οικισμού των Σοφάδων οι οποίοι παρουσιάζουν φθορές λόγω των καιρικών συνθηκών των τελευταίων ετών, παλαιότητας ή βλαβών,

Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας των εν λόγω οδών, η χωρίς προβλήματα χρήση τους αλλά και γενικότερα η αισθητική αναβάθμιση.

Πραγματοποιήθηκαν ή προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης υφιστάμενων τσιμεντοστρώσεων όπου απαιτηθεί, κατασκευή νέων τσιμεντοστρώσεων και άλλες στοχευμένες εργασίες.

Οι δρόμοι όπου δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις είναι:

Πάροδος οδού Λαϊου- οδού Παπακρίβου πλησίον του Σταθμού ΟΣΕ μήκους 85 μέτρων  και μέσου πλάτους 4,50 μέτρρων

Οδός 3ης Σεπτεμβρίου, μήκους 157 μέτρων και μέσου πλάτους 4,70 μέτρων

Οδός Χαντζή, μήκους 140μ και μέσου πλάτους 6,50μ

Πάροδος Αγίου Γεωργίου, πλησίον του υδατόπυργου μήκους 80 μ και μέσου πλάτους 4,50 μ

Οδός Μπαζιάνα, μήκους 60 μ και μέσου πλάτους 5,00 μ

Να σημειωθεί ότι οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Σοφάδων ενώ βάσει της σύμβασης το σύνολο των εργασιών θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του Φθινοπώρου,

Ο κ. Κοντοβάς

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κοντοβά. Ο ίδιος σε δήλωσή του τονίζει:

«Με τις παρεμβάσεις αυτές ενισχύουμε τις υποδομές των Σοφάδων. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Υλοποιώντας το έργο συνεχίζουμε καθημερινά να δίνουμε λύσεις σε θέματα υποδομών και όχι μόνο. Ανάλογες παρεμβάσεις θα πραγματοποιούνται όπου προκύπτουν ανάγκες  διότι, ειδικά αυτό το δύσκολο διάστημα για όλους, η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά στο πλευρό του κάθε Δημότη.»