- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε ετοιμότητα για το χειμώνα η Π.Ε. Καρδίτσας

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Καρδίτσας έγινε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα συσκέψεων του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών σε δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2017-2018.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Μάττας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς  Ελλάδας κ. Κων/νος Γαβριηλίδης, η Προϊσταμένη τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Ευανθία Μπαρτζιώκα, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Ξυλωμένος, η Αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Αικατερίνη Παπαστεργίου Ζαρκάδα, ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Θωμάς Καλλιώρας, ο Ταξίαρχος της Ελλ. Αστυνομίας Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ. Γεώργιος Κατέρης ο Δ/τής Π.Υ. Καρδίτσας κ. Σωτήριος Κορέλας, ο Δ/τής της Π.Υ. Μουζακίου κ. Στυλιανός Φούκας, ο  Δ/τής της Π.Υ. Παλαμά κ. Βασίλειος Σίμος, ο εκπρόσωπος του Κ.Ε.Σ.Ν. Ανθχος κ. Νικόλαος Λάππας, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Καρδίτσας κ. Δημήτριος Κατσιαμπούρας, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καρδίτσας κ. Ελένη Αγναντοπούλου, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Απόστολος Γκόζγκος, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Ταυρωπού κ. Αθανάσιος Μαρκινός, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ κ. Κων/νος Φούντας, η  αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Χριστίνα Ρέπα και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

Αφού έλαβαν το λόγο όλοι οι παραπάνω συμμετέχοντες και τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα της συνεδρίασης ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία αναλύθηκαν και εξειδικεύτηκαν οι αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων στον τομέα της πρόληψης και στην έγκαιρη και άμεση επέμβαση στον τομέα της αντιμετώπισης κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων,  που ενδέχεται να εκδηλωθούν και αποφασίστηκαν τα εξής :