- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε κλοιό καύσωνα ο Νομός Καρδίτσας

Στο «κόκκινο» είναι ο υδράργυρος στο Νομό Καρδίτσας, όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας, με το πρώτο κύμα καύσωνα να κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι θερμοκρασίες στην Αττική και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Στη Θεσσαλία και στο Νομό Καρδίτσας ο υδράργυρος έχει ήδη σκαρφαλώσει από την Πέμπτη στους 40 βαθμούς Κελσίου και η ζέστη είναι αφόρητη.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα.

Ωστόσο, από την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει σειρά οδηγιών για τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν.

Ειδικότερα, προτρέπει να:

Συμβουλές για γονείς

Σχετικά με γονείς με βρέφη ή μικρά παιδιά, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους συμβουλεύει να:

Οδηγίες για ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι πολίτες πρέπει, επίσης, να επιδείξουν μεγάλη προσοχή τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίας. Ειδικότερα, η Πολιτική Προστασία τους προτρέπει να: