- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε μαζική κινητοποίηση οι φοιτητικοί σύλλογοι

Σε μαζικη κινητοποίηση προχώρησαν την  Πέμπτη 5/3, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας, ΣΕΥΠ και εστιων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα στον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου.

Η κινητοποίηση αυτή είναι η συνέχεια της αγωνιστικής δράσης των συλλόγων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα τμήματα μας από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Συγκεκριμένα η κατάσταση έχει ως εξής:

 

Η κατάσταση αυτή έχει ένοχο με ονοματεπώνυμο!

Είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που δεν έχει εγκρίνει το κονδύλι για την πρόσληψη των καθηγητών 1,5 μήνα μετά την έναρξη του εξαμήνου !!! Σύμφωνα με τη διοίκηση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ΔΕΝ θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αν πρώτα δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση και προσληφθούν οι ωρομισθιοι καθηγητές.

Είναι η διοίκηση του πανεπιστημίου η οποία χρωστάει μισθούς των ωρομισθιων καθηγητών από περσι, παραδίδει την καθαριότητα, τη σίτιση, συνολικά τη φοιτητική μέριμνα σε εργολάβους και αδιαφορεί για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών.

Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε να χάσουμε μαθήματα από το εξάμηνο ή να εξεταστούμε σε μαθήματα που δεν θα έχουμε διδαχτείΤο σχέδιο βέβαια της πρυτανείας για την αναπλήρωση των μαθημάτων είναι να δώσει παράταση στο εξάμηνο, δηλαδή να τελειώσει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 20 Ιουλίου!!!

Απ’ ότι φαίνεται  η πρυτανεία είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν γνωρίζει πως οι πλειοψηφία των φοιτητών για να μπορεί να σπουδάσει εργάζεται τα καλοκαίρια. Με την παράταση του εξαμήνου μας βάζει το δίλλημα  να αφήσουμε την εξεταστική ή την δουλεία του καλοκαιριού.

Κανένας φοιτητής να μην συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Απαιτούμε:

Σε Γενική Συνέλευση καλούνε οι φοιτητικοί σύλλογοι:

ΣΤΕΦ – Τεχνολογίας: Την Τρίτη 10/3, ώρα 12:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ στον Κεντρικό Διάδρομο του Ιδρύματος.

ΣΕΥΠ: Την Δευτέρα 9/3, ώρα 14:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ στον Κεντρικό Διάδρομο του Ιδρύματος.

ΕΣΤΙΩΝ: Την Πέμπτη 12/3, ώρα 9:00μμ στο ισόγειο του Δ’ Αρρένων.

Όλοι την Τετάρτη 11/3 στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης