- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε πλήρη ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρονιά η Α΄θμια

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 π.μ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας, ενημερωτική συνάντηση της Δ/ντριας Π.Ε Καρδίτσας, κας Ευθυμίας Μητσιάδη και της Προϊσταμένης του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κας  Ευαγγελίας Χατζηδημητρίου με τους Διευθυντές-ντριες των 4/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων, τους  Προϊσταμένους-ες των ολιγοθεσίων Δημ. Σχολείων και τις Προϊσταμένες-ους των Νηπιαγωγείων της Π.Ε. Καρδίτσας, με θέμα τον Προγραμματισμό Λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων για το σχολικό έτος 2018 – 2019 της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Στα πλαίσια της ομαλής έναρξης της σχολικής χρονιάς, η Δ/ντρια Εκπ/σης ενημέρωσε για θέματα διοικητικής φύσεως, τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό δυναμικό στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης και τη μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων των Σχολικών Συμβούλων στους Προϊσταμένους  των Εκπαιδευτικών Θεμάτων κάθε Δ/νσης.

Η Δ/ντρια Εκπ/σης, επίσης τόνισε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καρδίτσας είναι πλήρως στελεχωμένες  στη Γενική Αγωγή, αντίθετα όμως υπάρχουν λειτουργικά κενά στην Ειδική Αγωγή, που αφορούν το Ειδικό Δημοτικό σχολείο, τα Τμήματα ένταξης και τις παράλληλες στηρίξεις.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε  εποικοδομητικός διάλογος ώστε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διοίκησης των σχολείων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Τέλος η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ευχήθηκαν «Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη».