- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε πρόγραμμα Erasmus το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας Α.με.Α

Το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας Α.με.Α είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωσητης υλοποίησης του σχεδίουμε τίτλο «Αυξηση ενεργους συμμετοχης των αμεα στον επιχειρηματικο και πολιτιστικο τομεα» και κωδικό «2017-1-EL01-KA102035713» του προγράμματος Erasmus+.Το πρόγραμμα αφορούσε την θεωρητική και πρακτικήεκπαίδευση των μελών του Σωματείου μας σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Ειδικά Προγράμματα Η/Υ, όπως «Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Μελέτες Περίπτωσης Έναρξης Επιχείρησης: Επιτυχίες και Αποτυχίες, Κατηγορίες Κόστους, Χρήση Zac Browser» καθώς επίσης και σε θέματα όπως «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Npointer,Έναρξη Συλλόγου, Καλές Πρακτικές και Παρουσίαση Συλλόγου». Στα πλαίσια του προγράμματος το σωματείο μας επισκέφθηκε επιχειρήσεις και φορείς ενδιαφέροντος στους οποίους μέλη μας παρακολούθησαν ή/και συμμετείχαν στις διαδικασίες των επιχειρήσεων.

Η ομάδα του σωματείου μας που συμμετείχε στην αποστολή είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να επισκεφτεί διάφορους πολιτισμικούς χώρους της περιοχής.  Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι συνοδοί τους αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και απέκτησαν πολλές νέες εμπειρίες από αυτή τη συνάντηση.Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του σχεδίου ήταν η SSM Global Training, εταίρος οργανισμός υποδοχής στην Κύπρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση άφησε η προσπάθεια της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, τα εργαστήρια και ο τρόπος λειτουργίας της οποίας βοηθά έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία, καθώς και το μεγάλο έργο του Κέντρου ΑΜΕΑ «Άγιος Λάζαρος» που είναι υπόδειγμα καλών πρακτικών αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για την συνεισφορά του στην παραγωγή ικανών ατόμων για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στέλιο Γεωργίου για την οργάνωση της φιλοξενίας και τη συμβολή του καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, καθώς βεβαίως και τον κ. Στέλιο Νικολάου, πρόεδρο του Συνδέσμου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Λάρνακας ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και μας ενέπνευσε με την αισιοδοξία του και τη στάση του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Στα πλαίσια του σχεδίου, το σωματείο μας υλοποίησε στις 9 Οκτωβρίου μιααπολογιστική εκδήλωση-παρουσίασηςστο Παυσίλυπο Καρδίτσας όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρδίτσας, τοπικοί φορείς, μέλη του σωματείου και άλλοι πολίτες ενδιαφερόμενοι για θέματα Α.με.Α. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του προγράμματος και αναλύθηκαν τα οφέλη που αποκόμισαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι οργανισμοί τους, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους παραβρισκόμενους.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στην αξιοποίηση ευκαιριών, ώστε τα μέλη μας να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους εξυπηρετήσουν τόσο στην μελλοντική τους εργασία όσο και στην προσωπική τους ζωή μέσω καινοτόμων δράσεων και καινοτόμων σχεδίων που το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει.