- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε Ρεντίνα και Ανθηρό η ΙΡΑ Καρδίτσας

Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης και επιθυμώντας να δείξει έμπρακτα και συμβολικά τη στήριξη της στους, λίγους δυστυχώς, κατοίκους των ορεινών χωριών του νομού Καρδίτσας επισκέφτηκε διαδοχικά, λίγο πριν το κλείσιμο τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα δημοτικά σχολεία του Ανθηρού και της Ρεντίνας.

Με μαθητές λιγότερους από τα δάχτυλα των δύο χεριών σε κάθε σχολείο, που εδρεύουν στα ομώνυμα  και ιστορικά χωριά μας, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ίδιοι οι μαθητές φυσικά δικαιούνται τον χαρακτηρισμό του ήρωα, καθώς κάτω από αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερες δυσκολίες κατορθώνουν να κατακτούν το κάστρο της γνώσης όπως και τα άλλα παιδιά που ζουν σε πόλεις.

Από την τοπική μας διοίκηση προσφέρθηκαν δώρα σε όλους τους μαθητές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν και θα επιστρέψουμε για να τους ξαναδούμε και να τους μιλήσουμε για θέματα ενδιαφέροντος, όπως τους κινδύνους στο διαδίκτυο και τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι των δύο χωριών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη μας και μας ευχήθηκαν εγκάρδια και ειλικρινά για το νέο έτος.

Με την ελπίδα τα χωριά μας να ζωντανέψουν ξανά και να κατακλυστούν από παιδικές φωνές, η τοπική μας διοίκηση δηλώνει την παρουσία μας κοντά σ’ αυτές τις οικογένειες και τις τιμά.