- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι δάσκαλοι

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών για το σχ. έτος 2016 – 2017, η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και η εμμονή του στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα («Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου» με αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τις οργανικές τους θέσεις καθώς θα πλεονάζουν, συμπλήρωση ωραρίου δασκάλων σε περισσότερα από ένα σχολεία, αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 – επομένως μαζικό κλείσιμο τμημάτων νηπιαγωγείων, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε κακέκτυπο παράλληλης στήριξης – ταφόπλακα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, η ολοφάνερη απουσία βούλησης για απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) δείχνει το δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο που έστειλε μια μέρα πριν την έναρξη των εγγραφών για το νέο σχολικό έτος με θέμα «Προγραμματισμός Λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-17» διαλύει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο όπως και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.

Οδηγεί στο κλείσιμο πολλών ολοήμερων τμημάτων τα μετατρέπει σε «φύλαξη» και οδηγεί τα παιδιά προς την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονίων και του ΔΝΤ.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παλεύει για:

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητάει από Διευθυντές-ντριες και προϊστάμενους σχολείων να παραλάβουν όλες τις αιτήσεις εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα τμήματα και να μοιραστεί η επιστολή προς τους γονείς, ώστε να είναι ενημερωμένοι οι Σύλλογοι γονέων. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου – ημέρα της απεργίας – στις 11.00πμ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

 

Να υπερασπιστούμε όλοι το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μάθηση!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Στέφανος Θεολόγης                                                                                                Μιχάλης Χριστοφοράκης