- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σε 30 ανέρχονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Leader

Στα πλαίσια της 1ης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων (παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα) του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER του Ν. Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης (Δ.Δ.) 1.375.000,00 €, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά και εμπρόθεσμα, 30 αιτήσεις στήριξης από ΟΤΑ, συλλόγους και φορείς με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 2.515.623,17 €, σχεδόν διπλάσιο της διαθέσιμης Δημόσιας Δαπάνης.

Τα αναλυτικά στοιχεία των αιτήσεων στήριξης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.: www.anka.gr .

Μετά την αποστολή, εντός 10ημέρου των φυσικών φακέλων στα γραφεία της ΟΤΔ ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο επιλεξιμότητας και βαθμολογικής κατάταξης. Στη συνέχεια θα διαμορφωθούν οι προσωρινοί και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανά υποδράση (με τις εγκρινόμενες, επιλαχούσες και απορριπτόμενες αιτήσεις) και θα ακολουθήσει η έκδοση απόφασης ένταξης των έργων δημοσίου χαρακτήρα της δράσης 19.2.4.

Παράλληλα, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, έχει υποβάλλει προς έγκριση το σχέδιο πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα με διαθέσιμο προϋπολογισμό Δ.Δ. 3.475.000,00 €, η οποία εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.