- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σημαντικές επαφές του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα στην Αθήνα

Σημαντικές επαφές για θέματα του Δήμου λίμνης Πλαστήρα είχε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο δήμαρχος συμμετείχε στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε ημερίδα με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός και Επιχειρησιακό Προγραμματισμός στην Αυτοδιοίκηση με όραμα για το 2023». Κατά την τετραήμερη παραμονή του στην Αθήνα, ο δήμαρχος είχε σημαντικές συζητήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για σοβαρά θέματα του Δήμου και συγκεκριμένα συναντήθηκε:

Με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στον οποίο έθεσε λειτουργικά, χρηματοδοτικά και άλλα θέματα που προκύπτουν από την ορεινότητα του Δήμου, όπως είναι η υποστελέχωση κ.ά. Ο υπουργός απάντησε ότι προς την κατεύθυνση αυτή σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τους μικρούς ορεινούς δήμους, ενώ αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου να επισκεφθεί τη λίμνη Πλαστήρα.

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, στον οποίο έθεσε θέματα που αφορούν το δήμο και ζήτησε στήριξη σε σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργεί η ΖΟΕ, καθώς και την ανάγκη ένταξης στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κ.α.

Στο Υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, στους οποίους έθεσε το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υγείας στη λίμνη Πλαστήρα. Ο κ. Νάνος ανέφερε ότι Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει ακίνητο για τη στέγαση και να συνεισφέρει στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και για να έχουν προσωπική αντίληψη, προσκάλεσε την πολιτική ηγεσία στη λίμνη Πλαστήρα.

Στο Υπουργείο Εργασίας είχε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, με τον οποίο συζήτησε το χρόνιο και δυσεπίλυτο θέμα της μετεγκατάστασης του Λαμπερού. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης της κατασκήνωσης της Νεράϊδας, με βελτίωση των υποδομών στα μαγειρεία, την πρόσβασης εγκαταστάσεων στα ΑΜΕΑ και άλλες παρεμβάσεις. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Σταμάτη την επέκταση λειτουργίας των κατασκηνώσεων και τη φιλοξενία μαθητών και φοιτητών για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέλος, συνάντηση είχε και με το δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον οποίο συμφώνησαν για διαδημοτική συνεργασία σε θέματα ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου λίμνης Πλαστήρα και αξιοποίηση της εμπειρίας του e-Trikala.