- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σημαντικές ζημιές στο αγρόκτημα Αγναντερού

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες  του Αγροκτήματος του Αγναντερού που βρίσκονται στην παρόχθια περιοχή του Πηνειού. Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υπερβολικά μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν το τελευταίο διάστημα, υπερχείλισαν τον Πηνειό ποταμό και το νερό «έπνιξε» βαμβακοκαλλιέργειες και καλαμποκαλλιέργειες  καθώς και κυψέλες μελισσών οδηγώντας στην απόγνωση τους καλλιεργητές.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τζιβέλη και Πάντο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγναντερού κ. Τσαφίτσα και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Αγναντερού κ. Χριστοφόρου και συζήτησε από κοντά με τους πληγέντες αγρότες.

Ο κ.Κωτσός έδωσε εντολή στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα αναγγελία ζημιών ώστε οι πληγέντες αγρότες να δηλώσουν τις καταστροφές και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

«Οι πρωτόγνωρες ποσότητες νερού που έπεσαν το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στην παρόχθια έκταση του Πηνειού καθώς ο ποταμός δεν μπόρεσε να παροχετεύσει όλες τις ποσότητες του νερού και πλημμύρισε σε πολύ μεγάλη έκταση. Ο μηχανισμός του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα και κυρίως ενεργοποιήσαμε μέσω του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ τη διαδικασία για δήλωση των ζημιών» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίο κ. Κωτσός