- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σημαντική διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας Νιαβή Αθανάσιο και Κατσίκη Αθανάσιο που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821».

Το διαγωνισμό  διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και  απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλης της Ελλάδας και κεντρικό θεματικό πεδίο του αποτελούσε η Επανάσταση του 1821. Οι μαθητές/τριες καλούνταν να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους (βίντεο), εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προεπαναστατικές προσωπικότητες: α. Αγία Φιλοθέη β. Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γ. Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης δ. Ρήγας Φεραίος

Οι δύο μαθητές μας επέλεξαν το Ρήγα Φεραίο και αφού μελέτησαν τη ζωή και το έργο του από το αντίστοιχο κεφάλαιο των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας καθώς και υλικό από την εκπαιδευτική πλατφόρμα: Φωτόδεντρο και το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, δημιούργησαν ένα σενάριο στο οποίο ο Ρήγας συζητά με τον αφοσιωμένο φίλο του Χριστόφορο Περραιβό   για τη Χάρτα, το Θούριο, και τα επαναστατικά τους σχέδια. Στη συνέχεια δραματοποίησαν τους ρόλους σε ένα ταινιάκι 6 λεπτών.

Οι δύο διακριθέντες μαθητές μας μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Βάγγου Ευφροσύνη, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μυστρά και απολογιστική συνάντηση-παρουσίαση αποτελεσμάτων και τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών επαίνων στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.