- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΣΘΕΒ: Με επιτυχία το Startup Europe Week

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και την Επιστημονική Ένωση Digital Idea, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, πραγματοποίησαν με επιτυχία χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στη Λάρισα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Γρ. Παπαχαραλάμπους Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Π. Νταής εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, Αντιδήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχ. Νταβέλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος συμμετέχει με κάθε τρόπο σε δράσεις που αφορούν την ενίσχυση των νέων ανθρώπων – των νέων επιχειρηματιών ενώ ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη για καινοτομία, θέληση και δημιουργικότητα ώστε οι νεοφυείς επιχειρήσεις να διεκδικήσουν μερίδιο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιασθούν εργαλεία και μηχανισμοί στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και καλές πρακτικές αυτών. Ειδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Δ. Γάτος εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για τους τρόπους χρηματοδότησης, Λ. Κοντός για το IN4CAPITAL (Πλατφόρμα Διασύνδεσης Επενδυτών) και Γ. Τζαμτζής για το Δίκτυο Πράξη και τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από τον κ. Α. Δασκαλόπουλο για την startup επιχείρησή του Billagi – Sustainable Luxury και τον κ. Β. Δήμτσα για τη δική του εμπειρία ως ιδρυτής της εταιρίας Intrideo. Και οι δύο startuppers υπογράμμισαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και πως κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το αρχικό τους εγχείρημα.

Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του επιχειρηματία Λευτέρη Παπαγεωργίου, με τίτλο “Startups.  Από την ιδέα, στην παγκόσμια αγορά”, από τις εκδόσεις Φερενίκη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, ο εκδότης κ. Χρ. Ζαμπούνης και ο συγγραφέας ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σ. Πολύζος. Οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα του βιβλίου καθώς μέσα από ιστορίες του διεθνούς επιχειρηματικού γίγνεσθαι, συνεντεύξεις με επιτυχημένους επιχειρηματίες και αφηγήσεις πραγματικών καταστάσεων, ο αναγνώστης παίρνει με εύκολο και εύληπτο τρόπο την πληροφορία για να ξεκινήσει μια επιχείρηση και να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του.