- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σοβαρή πυρκαγιά κοντά στο ρέμα Γαύρα Μορφοβουνίου

Σοβαρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8/9/2020 πλησίον του ρέματος «Γαύρα» Μορφοβουνίου, στα όρια με το Μεσενικόλα. Λόγω των θερινών συνθηκών η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, χωρίς να κινδυνεύσουν κτηνοτροφικές και άλλες εγκαταστάσεις και η παρακείμενη αμπελουργική ζώνη Μεσενικόλα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Π.Υ., ωστόσο όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε αγροτικές εργασίες που γίνονταν στην περιοχή.

 Η επιτυχής αντιμετώπιση έγινε χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία χρησιμοποίησε 13 αυτοκίνητα με 29 άντρες.

Παρών ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής κ. Μπάλσης Νικόλαος, ο διοικητής  της Π.Υ. Νομού Καρδίτσας κ. Νταουτάς Γιώργος, και ο διοικητής της ΠΟΥ Καρδίτσας κ. Χρήστος Κοκώνης.

Από πλευράς Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ήταν ο δήμαρχος Παναγιώτης  Νάνος και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παϊσης, αρμόδιος  για την Δημοτική Ενότητα Πλαστήρα, η αντιδήμαρχος κ. Ξηροφώτου και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δ. Σκονδρας.