- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σπουδαστές ΤΕΙ Καρδίτσας: Όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Την Τρίτη 13/11 πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Καρδίτσας η μαζικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων ετών, με τη συμμετοχή 250 ατόμων. Αφορμή ήταν και πάλι το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση για την συγχώνευση του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Θεσσαλίας!
Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Κόντρα στο σχέδιο της κυβέρνησης η οποία είναι με τη σφραγίδα της ΕΕ:

45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου…

Μελετάμε, διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

Αποδεικνύεται ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Τίποτα δε γίνεται όσο μένουμε θεατές!

Απαιτούμε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Η κυβέρνηση δίνει 4,2 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και Νατοϊκών δυνάμεων, για 13 στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, για ΝΑΤΟϊκα γραφεία που δημιουργούνται πλέον σε κάθε στρατιωτική βάση! Και όλα αυτά τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση ρημάζει τις σχολές μας!

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Στο σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ, επιχειρηματικών ομίλων αντιπαραθέτουμε τα δικά μας αιτήματα!

Διεκδικούμε:

Θέλουμε να σπουδάζουμε και να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας χωρίς εμπόδια!