- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σπ. Ταλιαδούρος: Ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου

Σε συγκεντρώσεις κατοίκων στο Σταυρό. Αγ. Θεόδωρο, Γοργοβίτες, Μάρκο, και Παλαμά επεσήμανε τη σημασία του Αγροτικού Τομέα για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο κ. Σ. Ταλιαδούρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:

«Ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να ληφθούν πρωτοβουλίες και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας. Είναι σημαντικό όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Λάρισα ότι: «στην νέα Αναπτυξιακή πολιτική μας, η αγροτική παραγωγή, γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, έχουν κεντρικό ρόλο. Μαζί και η μεταποίηση αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων». Είναι θετικό ότι τα δύο τελευταία χρόνια προωθήθηκαν:

Τα προγράμματα για την ενίσχυση των νέων αγροτών, όπου 11 χιλιάδες νέοι παραγωγοί λαμβάνουν ενισχύσεις 194 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη το 70% αυτών των χρημάτων έχουν μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Βασική προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στήριξη των νέων αγροτών και η προώθηση της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή ούτως ώστε να επιτύχουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά της.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντικά είναι τα εξής:

Με συγκροτημένη πολιτική για την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας και με συνεχή διάλογο με τους αγρότες, η ελληνική γεωργία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης και καινοτομίας».