- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στάση εργασίας θα έχουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιδρούν στην «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση» και στην αδιαφορία που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να επιλύσει μία σειρά οικονομικών και κλαδικών προβλημάτων διεξάγοντας ταυτόχρονα επιχείρηση υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από συγκεκριμένους Υπουργούς.

Η αυταρχική και αλαζονική αυτή τακτική δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να προασπίσουν όσα από τα δικαιώματα τους έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία έξι χρόνια κυβερνήσεις και τρόικα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 και σε αυτές που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα απαιτεί να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιβάλλεται να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Η πολιτική που ροκανίζει τη σάρκα της Ελληνικής κοινωνίας ισοπεδώνοντας και καταργώντας μία σειρά δικαιωμάτων.

Πέραν της απόσυρσης της «αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης» οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  διεκδικούμε  επίσης τα εξής:

  1.        Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.
  2. Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος(αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.) καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
  3.  Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια.
  4.  Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. Κατηγορίας.
  5. Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.
  6.    Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  καλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεσα λύσεις σε ζητήματα που όχι μόνο είναι ώριμο να λυθούν αλλά αποτελούν ζωτικής σημασίας για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάση της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 και να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

                                                Για το Δ.Σ.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                           ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ