- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στάση εργασίας θα έχουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη στάση εργασίας που κήρυξε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Δευτέρα 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, ημέρα που η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ .ψηφίζει ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, δίδοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία.

Στο Νομοσχέδιο «μαμούθ» με τα εβδομήντα (70) προαπαιτούμενα που θέλει να περάσει από τη Βουλή η συγκυβέρνηση για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση και να ικανοποιήσει τους δανειστές, μέχρι την επόμενη αξιολόγηση, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή του 50%+1, ένα δικαίωμα που κατέκτησαν με αίμα οι εργαζόμενοι και οι πλειστηριασμοί των ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο από 500,00 ευρώ.

Προβλέπεται επίσης η επανεξέταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) στο Δημόσιο, η οποία είναι δεδομένο πώς θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση του επιδόματος και την σμίκρυνση των ομάδων εργαζομένων που θα το λαμβάνουν και η απαγόρευση της μετατροπής σε Ι.Δ.Α.Χ. των συμβάσεων του προσλαμβανόμενου έκτακτου προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένης διάρκειας.

Διεκδικούμε:

  1. Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
  2. Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
  3. Όχι στην κατάργηση των Β.Α.Ε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο Πολυνομοσχέδιο, αλλά και στη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης-μνημονιακής πολιτικής που εξοντώνει την κοινωνία. Φτάνουν πια τα μέτρα «λαιμητόμος» των εργαζομένων, των πολιτών, της χώρας.

 

                                                Για το Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                         ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ