- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στα παρακάρλια χωριά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Αλλάζει το τοπίο στην αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία η ανασύσταση της Κάρλας. Από το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο, τα παρακάρλια χωριά που επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, το μήνυμα του αγροτικού κόσμου ήταν ξεκάθαρο: «Έργο θεού που αλλάζει τις περιοχές μας».

«Όνειρο ζωής για την περιοχή. Έργο που λύνει μεγάλα προβλήματα όπως τα ρήγματα και η ερημοποίηση της περιοχής. Ενώ μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής. Από φέτος οι παραγωγοί θα γλυτώσουν 1 εκατ. ευρώ»,  «Το περιμέναμε πολλά χρόνια να γίνει, αυτό το έργο είναι δώρο θεού», «Με 20 στρέμματα δενδροκαλλιέργειας θα ζει μια οικογένεια. Το μεγαλύτερο έργο που μπορούσε να γίνει στην περιοχή», «Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο καθώς  βοηθάει τον κόσμο της παραγωγής να βγάλει χρήματα» ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησαν άνθρωποι της παραγωγής στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου που συνάντησε ο  κ. Αγοραστός.

Από το νερό της  Κάρλας αρδεύονται σήμερα χωρίς  κόστος περίπου  10.000 στρέμματα. Μόνο από την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, το όφελος  για τους αγρότες ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον η μεγάλη  επάρκεια  άμεσα διαθέσιμου νερού δημιουργεί  προοπτικές  και για νέα είδη καλλιεργειών, όπως οι  δενδρώδεις. «Είμαστε περήφανοι που το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο προσφέρει στην παραγωγή και στην κοινωνία. Χωρίς νερό δεν υπάρχει  εύφορη γη, δεν υπάρχει ζωή. Είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία» δήλωσε ο  Κώστας Αγοραστός. Είναι γνωστό ότι από την επανασύσταση της Λίμνης Κάρλας θα αρδεύονται χωρίς κόστος 150.000 στρέμματα ενώ θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η περιοχή.

«Το νερό είναι ζωή. Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιήσει ποτέ δημόσιος φορέας στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακό, αρδευτικό, περιβαλλοντικό , ένα έργο ζωής. Καταφέραμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να γεμίσουμε τη λίμνη με νερό προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να αρδεύουν χωρίς κόστος. Παράλληλα, αλλάζουμε τα δεδομένα της περιοχής, καθώς αναδιαρθρώνονται οι καλλιέργειες . Με έργα όπως η επανασύσταση της Λίμνης Κάρλας, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς πιστεύουμε ότι η αγροτική οικονομία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς παράγει εθνικό πλούτο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει απρόσκοπτα μέσα από πρόγραμμα και σε διαρκή διαβούλευση με τους ίδιους τους πολίτες καταγράφοντας τις ανάγκες τους, να υλοποιεί τον σχεδιασμό της που στοχεύει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην περιοδεία του σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης Κώστας Χαλέβας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Γρ. Ιγγλέσης και Γ. Κίτσιος,  οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Συμμαχίας υπέρ των Πολιτών» στην Π.Ε. Μαγνησίας Γ. Τέας , Ν. Ζούζουλα, Κ. Τσοπουρίδου, Γ. Πολύζος, Θ. Μόρας, Ελ. Καραγιάννη, Ευτ. Οικονόμου και Μ. Παπαδιά.