- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην εντατική βρίσκεται η αγορά της Καρδίτσας

Στην εντατική βρίσκεται η αγορά της Καρδίτσας, και άρα και η τοπική μας οικονομία συνολικά, αφού τα νέα μέτρα κατά του περιορισμού της πανδημίας έβαλαν φρένο και στο click away και η ανασφάλεια η οποία επικρατεί δεν έχει προηγούμενο.

Εδώ και μήνες, όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού, ο εμπορικός κόσμος μετράει μόνον ζημίες αφού η κίνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και συσσωρεύονται συνεχώς  υποχρεώσεις.

Η μέθοδος του click away, για όσο κράτησε, βοήθησε τους λίγους και όχι τους πολλούς, όπως δηλώνει στο karditsanews ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Περικλής Κορκώτσιος αφού στην επαρχία δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα του e-shop.

«Ευνοούνται μόνο οι ΄΄μεγάλοι΄΄. Μόνον τα μεγάλα αστικά κέντρα. Εδώ στην Καρδίτσα είναι μετρημένοι αυτοί που μπορούν να δουλέψουν έτσι. Είναι λίγο πιο πάνω από 100» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκώτσιος.

Οι έμποροι έχουν ήδη χάσει τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου και όλη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τώρα ανησυχούν εύλογα και για τις χειμερινές εκπτώσεις που κανονικά είναι να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου.

Ήδη, ακούγονται ορισμένες φωνές για να υπάρξει μεταφορά της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου και κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει τι θα γίνει στην αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με το ενδεχόμενο μεταφοράς των εκπτώσεων, ο κ. Κορκώτσιος μας τόνισε ότι αναμένουν όλοι τους τις επίσημες θέσεις της Ομοσπονδίας τους, της ΕΣΕΕ.