- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην Καραβούλα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας

Ανάβαση στην Καραβούλα πραγματοποίησε ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ)  με εκκίνηση από το Ροπωτό. Ψηλό βουνό που  ορθώνεται πάνω από το χωριό στα 1863 μέτρα και ενώνεται με τον Τύμπανο με έναν μακρύ λαιμό. Από εδώ, η κορυφή υψώνεται απότομα, μεγαλοπρεπής και φαντάζει απόρθητη.

Το πρωί της Κυριακής 21 μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ ξεκινάνε από Ροπωτό, το χωριό που γλιστρά προς τον κάμπο εξαιτίας μιας αργά εξελισσόμενης κατολίσθησης της ΒΑ πλαγιάς του βουνού. Χωματόδρομος αρχικά μέχρι το λιβαδάκι με την ποτίστρα, μονοπάτι στη συνέχεια που παρακάμπτει το ορειβατικό καταφύγιο και κινείται νότια σημαδεύοντας τον πέτρινο τοίχο της κορυφογραμμής.

Ακολουθεί αργή και βασανιστική ανάβαση, αφού πρέπει να καλυφθούν πάνω από 1000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και επιτέλους μετά από τρείς ώρες όλη η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή με τον χαρακτηριστικό τεράστιο αλουμινένιο σταυρό στην άκρη του απόκρημνου γκρεμού.

Η θέα προς τη λίμνη του Μέγδοβα είναι εξαιρετική αλλά και σε όλες τις κορυφές της Πίνδου που φτάνει το μάτι. Λουπάτα, Μαρόσα, Αυγό, Μπουντούρα, Χαλικόβουνο, Καπ Γκρας αλλά και τη μακρινή και αγέρωχη Κακαρδίτσα, μαζί με ταΤζουμέρκα.. Νότια όλες οι κορυφές των Αγράφων και ανατολικά ο τεράστιος όγκος του Ολύμπου και δίπλα ο Κίσαβος, νοτιότερα το Πήλιο και η Όθρυς. Δίπλα ο Αχλαδιάς που αποτελεί μαζί με την Καραβούλα το βορειότερο όριο των Αγράφων.

Επόμενη δραστηριότητα του ΕΟΣΚ είναι το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μάη στο βουνό Λάκμος ή Περιστέρι. Εκκίνηση από το Χαλίκι στα 1150 μέτρα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της νότιας Πίνδου, θα ανηφορήσουμε και σε υψόμετρο 2050 μέτρα θα συναντήσουμε την τρίτη “θρυλική” δρακόλιμνη της Πίνδου, την Βερλίγκα,  (οι άλλες 2 είναι αυτές της Τύμφης και του Σμόλικα). Θα κατασκηνώσουμε δίπλα στη λίμνη και στους πανέμορφους  μαιανδρισμούς των νερών που διασχίζουν το οροπέδιο, που αποτελούν την αρχή του Ασπροπόταμου και στη συνέχεια του Αχελώου ποταμού και θα ανέβουμε στις κορυφές Τσουκαρέλα (2295μ) και Μέγας Τράπος (2240μ)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της ανάβασης Παντελή Μανώλη 6973695595 και Αλέκο Ζαχαρή 6945108464