- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην Καρδίτσα, η ποίηση στον πυρήνα της μαθητικής ζωής

Στην Καρδίτσα θα είναι, σήμερα, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας επί θεμάτων πολιτισμού, Θέμης Δημητρακόπουλος, για τον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε:
“Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή είναι το οξυγόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η ενεργοποίηση των μαθητών/μαθητριών, το κέντρισμα του ενδιαφέροντος για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα πέρα από τη σχολική ύλη, η αφύπνιση κλίσεων και ταλέντων, είναι στ’ αλήθεια πολύ σημαντικά πράγματα.
Δεκάδες οι συμμετοχές, γεγονός που –πέρα από την όποια φιλολογική και ποιητική σημασία τους– σηματοδοτεί ένα ζωηρό ενδιαφέρον και μια ευαισθησία που αξίζει να ενθαρρυνθεί και να εμπλουτιστεί με ανάλογες διαδικασίες και εργασίες πάνω στην σημαίνουσα νεότερη ελληνική ποίηση και λογοτεχνία γενικότερα.
Είναι καιρός η ποίηση να βγει από τη γωνία και να ενταχθεί ως ζώσα πραγματικότητα στη ζωή των παιδιών – και η πρωτοβουλία των φίλων εκπαιδευτικών του νομού Καρδίτσας δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.
‘Αμποτε!”

Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στις 12:00 το μεσημέρι και είναι ελεύθερη για το κοινό.