- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Σοφάδων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Από την πρώτη στιγμή o Δήμος Σοφάδων αντέδρασε άμεσα και υπεύθυνα με οργάνωση και συντονισμό, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποφάσεις για την προάσπιση των ευπαθών ομάδων, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου. Παράλληλα έλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προχώρησε σε δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Δωρεάν rapid test

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας   του ΕΟΔΥ  πραγματοποίησε δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον Κορωνοϊό , τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα μαζικά δειγματοληπτικά τεστ πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες Καρποχωρίου και Ματαράγκας και στους εργαζόμενους στο Δήμο Σοφάδων. Παράλληλα  με τη μέθοδο drive though διενεργήθηκαν μαζικά τεστ στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων ενώ σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες θα ακολουθήσουν και άλλοι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Αναλυτικά, σε όλες τις δράσεις, διενεργήθηκαν συνολικά 346 τεστ εκ των οποίων τα 16 ήταν θετικά.

Στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη 

Κατά τη διάρκεια του νέου lockdown ο Δήμος Σοφάδων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας των συμπολιτών του, προσφέρει στους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες κατοίκους και γενικότερα στις ευπαθείς ομάδες την υπηρεσία «Μείνε σπίτι και επικοινώνησε μαζί μας – Είμαστε δίπλα σου».

Σκοπός της υπηρεσίας είναι  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να επιλύονται ζητήματα της καθημερινότητας. Απευθύνεται σε άτομα άνω των 67 ετών, ΑΜΕΑ, άτομα με χρόνια νοσήματα και γενικότερα ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Με ένα απλό τηλεφώνημα σε ένα από τα: 2443353715, 244335305, 2443353308, το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο κ.α.

 

Λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και με στόχο την προστασία του προσωπικού και των συμπολιτών μας, οι υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω τηλεφώνου ή e-mail, ενώ εξακολουθούν να εξυπηρετούν το κοινό με φυσική παρουσία όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Παράλληλα εφαρμόζονται επιπλέον προληπτικά μέτρα σε όσους εισέρχονται στο Δημαρχείο. Με ειδικό θερμόμετρο υπέρυθρων πραγματοποιείται θερμομέτρηση κάθε πολίτη και κάθε εργαζόμενου που εισέρχεται στο κτήριο.

Απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Σοφάδων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, γίνεται γνωστό ότι έχει πραγματοποιηθεί σειρά απολυμάνσεων σε δημοτικά κτήρια αλλά και σχολεία.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με μοναδικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κ. Καφάση

Σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση – Δεδιλιάρη τόνισε:

«Ο Δήμος Σοφάδων και οι Κοινωνικές Δομές και σε αυτό το δεύτερο κύμα πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτών.

Προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη όλων των συνδημοτών και ιδίως των ευάλωτων πολιτών, των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων, όσων έχουν άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, φάρμακα, υπηρεσίες ή ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν θέλουμε να αισθάνεται κανένας μόνος του.

Όπως κατά την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας έτσι και στο δεύτερο ο Δήμος Σοφάδων προχωρά σε μέτρα και δράσεις, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην προστασία των Δημοτών.

Καλούμε τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των λοιπών αρμοδίων αρχών.

Θέλω να επισημάνω ότι στις μικρές κοινωνίες παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα μέτρα, παρατηρείται μια τάση κάποιες φορές να παρακάμπτονται, καθώς οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς και συναναστρέφονται καθημερινά με γνωστά άτομα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων ακόμη και στις μικρές κοινωνίες, αφού το γνωρίζουμε πια καλά, ότι ο ιός δεν κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις.»