- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, [1] οι εκδηλώσεις του οποίου θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στόμιο Λάρισας, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».  Από το πρωί της Παρασκευής δεκάδες μέλη και φίλοι από τις Οργανώσεις Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, αλλά και του ΚΚΕ, βρίσκονται στο  χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση του Διημέρου, και εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν το χώρο αγνώριστο! Μηχανήματα, εργαλεία και πολλή εθελοντική εργασία έχει ήδη μεταμορφώσει το χώρο. Σε αυτόν το χώρο θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, εκθέσεις, αφιερώματα, αλλά και συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια για τους μικρότερους κ.λπ.

Ο Παναγιώτης Κοδέλας, γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ δήλωσε:

Καλούμε τη νεολαία της Θεσσαλίας να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου. Σε μια περίοδο  έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Πρώτο μας μέλημα ήταν να “μείνουμε δυνατοί”, για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό και δεν “σιωπήσαμε”, δεν επιτρέψαμε να περάσει η “σιγή νεκροταφείου” που ήθελαν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, αλλά μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η ιστορική φετινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις, που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών αποδεικνύει ότι έχουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.Έχοντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος σαν παρακαταθήκη, κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών. Δεν αρκούμαστε απλά στις διατάξεις που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και των camping. Αλλά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχουμε συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης.  Όταν εμείς μιλάμε για προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε, δεν το αναθέτουμε στην ατομική ευθύνη του καθενός. Και ναι είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι ο πιο ασφαλής καλοκαιρινός προορισμός σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί εμείς σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν υποτάσσουμε την προστασία της υγείας στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνάει, τα αυξανόμενα “εισαγόμενα” κρούσματα του κορονοϊού εντείνουν την ανησυχία του λαού, ιδιαίτερα των κατοίκων τουριστικών περιοχών αλλά και των εργαζομένων στον Τουρισμό, τις Μεταφορές, τον Επισιτισμό κ.λπ. 

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή της νεολαίας στο Διήμερο της ΚΝΕ μπορεί να στείλει διπλό μήνυμα: Από τη μία υψώνουμε φωνή υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων μας και από την άλλη δείχνουμε με το ζωντανό μας παράδειγμα, με την ίδια τη διοργάνωση της κατασκήνωσης ότι ναι, υπάρχει τρόπος για ασφαλείς, ποιοτικές διακοπές για τη νεολαία.”

 

Αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιούλη

Πρωί: Άφιξη των κατασκηνωτών.

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

17.30: Σεμινάριο για φοιτητές με θέμα: «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;». Θα εισηγηθεί ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Εκδήλωση με θέμα: «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και στις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

21.30: Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

21.40: «…Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως… Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του, από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

22.30: Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos», «Altera Vita».

Σάββατο 18 Ιούλη

Πρωί: Επίσκεψη μαθητών και νέων μελών της ΚΝΕ στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – ’49.

Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

20.30: Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30: Προβολή βίντεο για την αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

21.45: Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

22.45: Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

Και τις δύο μέρες θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8×8 και μεικτό τουρνουά (ανδρών – γυναικών) beach volley 3×3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο sportskne@gmail.com [2] και στο χώρο του Διημέρου.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής. Οι μαθητές θα διαθέτουν το δικό τους στέκι στο Διήμερο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηρωική Ιστορία της περιοχής.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργούν ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».