- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην 42η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT Belgrade 2020 η Π.Ε. Καρδίτσας

Την εκστρατεία επικοινωνίας και προβολής του νομού μας στις αγορές του κόσμου εντείνει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος θα μεταβεί στο Βελιγράδι το διάστημα 19-23 Φεβρουαρίου, όπου θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 42η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Belgrade 2020».

Το στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας, η ανάδειξη θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων θα παρουσιαστούν στη συγκεκριμένη έκθεση μαζί με καινοτομίες όπως το  έξυπνο  ψηφιακό μάρκετινγκ, την  ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αλλά  και την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού που η Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «IFT Belgrade 2020» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου διατηρεί την παράδοση για 40 και πλέον χρόνια και εκπληρώνει τα παγκόσμια πρότυπα των επιχειρήσεων, οικοδομώντας σχέσεις συνεργασίας με εκθέτες και επιχειρηματικούς επισκέπτες. Φέτος πρόκειται να συμμετάσχουν 1.000 εκθέτες από 50 χώρες, 12.500 επιχειρηματίες επισκέπτες, ενώ αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση 1.000 δημοσιογράφοι από Σερβία και άλλες χώρες, καθώς και περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Belgrade 2020” διοργανώνονται και η έκθεση «Horeca-Equipment»  καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία ξενοδοχείων σε ολόκληρη τη Σερβία και η Διεθνής Έκθεση Οίνου «Beo Wine» η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στη Σερβία και μία από τις σημαντικότερες στην περιοχή.