- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στηρίζουμε τον αγώνα των σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ

Το «Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας» στηρίζει τον αγώνα των σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι τελευταίες εξελίξεις, που οι σπουδαστές στο τμήμα μαγείρων πληρώνουν από την τσέπη τους για υλικά, δεν θα πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Είναι ήδη γνωστό σε όλους το γεγονός ότι τα ΙΕΚ σε όλη την χώρα λειτουργούν χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς βιβλία και συγκεκριμένη ύλη, με μια υποτυπώδη υποδομή, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει καμιά εξασφάλιση στο ότι τα μαθήματα θα γίνονται και οι σπουδαστές θα πάρουν τα εφόδια, που χρειάζονται για να βρουν δουλειά. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι οι εργαζόμενοι καθηγητές, που πολλές φορές καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, για να υπάρχουν υλικά και προγράμματα για το μάθημα, έχουν από μεγάλα προβλήματα με την πληρωμή τους.

Η κατάσταση αυτή υπάρχει ακριβώς γιατί, μέσα από την κατάρτιση επιδιώκουν με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, να βγάλουν φθηνό εργατικό δυναμικό, ανθρώπους με μειωμένα δικαιώματα στο μισθό και την ασφάλιση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην πρακτική δεν έχουν κανένα δικαίωμα, μόνο μια υποτυπώδη ασφάλιση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος!

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση!

Καλούμε τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ να παλέψουν στο πλευρό του Σωματείου για το δικαίωμά τους να σπουδάσουν αυτό που έχουν επιλέξει, για δουλειά με δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

Καλούμε όλους τους σπουδαστές σε αγώνα για τα δικαίωμα στην πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

10:30 π.μ. Πλατεία Πλαστήρα

 

Του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας