- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στη Λεπτοκαρυά ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ” Το κοινό των Θεσσαλών ” του Δήμου Δίου – Ολύμπου ο Νικόλαος Πλαστήρας και την συνεργασία του Δήμου, της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς και υπό την αιγίδα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Λεπτοκαρυά ” Βραδιά Θεσσαλικής Παράδοσης”.

Τα μουσικοχορευτικά σύνολα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με το πρόγραμμα θεσσαλικών χορών υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Κικής Μαυρουδή, ενώ ακολούθησε εμφάνιση του χορευτικού της Λεπτοκαρυάς με χορούς της Μακεδονίας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι από την ορχήστρα διακεκριμένων Θεσσαλών μουσικών: το Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι, τον Τάσο Κουτσιώλη στο βιολί, το Γιάννη Ζιάκο στο κλαρίνο, το Γιάννη Σερίφη στα κρουστά, το Βασίλη Καλαμπόκα στο λαούτο , τη Λένα Ζέττα στο τραγούδι και τον Δημογιάννη στο σαντούρι. Ο Βασίλης Νταράλας άναψε το γλέντι με το τραγούδι ” Ανέβηκα στον Όλυμπο” μαγεύοντας τους 1500 παρευρισκομένους ντόπιους, αλλά και παραθεριστές από όλη την Ευρώπη, ενώ οι δοξαριές του Τάσου Κουτσιώλη κράτησαν το κέφι αμείωτο ως τα ξημερώματα .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου- Ολύμπου, Ελένη Σαλιωρα, ο Πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης, Αντώνης Ταμανανκας και ο Βασίλης Τσαντήλας ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Θεσσαλών ο οποίος και αναφέρθηκε στους δεσμούς μεταξύ Θεσσαλών και Μακεδόνων, αλλά και στους στόχους του Συλλόγου. Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι από τα σωματεία Θεσσαλών Κατερίνης και Φλώρινας.