- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στη Μονή Σπηλιάς και την Καρδίτσα ο νέος πρόεδρος της ΙΡΑ

Την περιοχή της Καρδίτσας επισκέφθηκε προ ολίγων μερών ο νέος πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Βλάσης Βαλατσός. Ο πρόεδρος της ΙΡΑ, συνοδευόμενος από τον ταμία του εθνικού τμήματος, κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σπηλιάς, όπως είχε υποσχεθεί προσωπικά στον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Μητρόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν έχει ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος του ελληνικού τμήματος ΙΡΑ. Κατά την παραμονή του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ευρύτερη ιστορική περιοχή της Αργιθέας και να λάβει την αρμόζουσα φιλοξενία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει παλιότερη απόφαση του εθνικού τμήματος ΙΡΑ, να διεξαχθεί μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο χώρο της Μονής.

 Ακολούθως, ο πρόεδρος επισκέφθηκε την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου στο γραφείο της τοπικής διοίκησης ΙΡΑ τον υποδέχθηκαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος, κ. Βασίλης Μαυρόπουλος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων, κ. Αριστοτέλη Τσιόγκα και τον πρώην πρόεδρο ΙΡΑ Καρδίτσας και Αποστράτων, κ. Θωμά Βαλομάνδρα. Ο κ. Βαλατσός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η τοπική διοίκηση Καρδίτσας διαθέτει ένα δικό της όμορφο χώρο στο Αστυνομικό Μέγαρο, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για πολλές άλλες τοπικές διοικήσεις της χώρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή του Αστυνομικού Διευθυντή, κ. Αθανάσιο Ράικο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, κ. Σωκράτη Μαυρογιώργο και ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών.

Ο κ. Βαλατσός εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος της ΙΡΑ, στο πρόσφατο συνέδριο που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, επικεφαλής ενός νέου Συμβουλίου που αποτελείται από αρκετά φρέσκα πρόσωπα και προσδοκάται να φέρει ανανέωση και αυξημένη δυναμική στις δραστηριότητες της Ένωσης. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την ΙΡΑ Καρδίτσας το γεγονός ότι αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΙΡΑ. Η τοπική διοίκηση με την πλούσια δράση της θα αποτελέσει και την επόμενη τριετία ένα από τα δυνατά χαρτιά του ελληνικού εθνικού τμήματος, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως.