- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στη φάση της υλοποίησης η αγροτική οδοποιία της Δ.Ε. Φύλλου

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο «Αγροτικη οδοποιια Δ.Ε. Φυλλου», προϋπολογισμού 302.000,00 € καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Παλαμά και διαχειρίζεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Π.Α.Α. Συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά υλοποιούμε ένα έργο ουσίας συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής. Με σχέδιο, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της υπαίθρου, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους και διευκολύνοντας την μεταφορά και διακίνηση των εμπορευμάτων τους».

Μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας από τον Δήμο Παλαμά και την ανάδειξη Αναδόχου κατασκευής στο έργο, διενεργήθηκε ο  προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από την Ειδική Υπηρεσία, για έγκριση υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, η οποία και εκδόθηκε. Ακολουθεί πλέον η σύναψη της Σύμβασης μεταξύ Δήμου και αναδειχθέντος Αναδόχου.

Αντικείμενο αποτελεί η κατασκευή έργου με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η οδός πρόκειται να εξυπηρετήσει τη λειτουργία της σύνδεσης αγροτικών εκτάσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξυπηρετώντας παράλληλα την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς στην Δ.Ε. Φύλλου του Δήμου Παλαμά και ειδικότερα στην αγροτική οδό από την Επαρχιακή οδό17 (Δέλτα Αγίων Θεοδώρων – Ιτέα (Κοτσαρή) – προς Λάρισα από 8ο χλμ. Εθν. Οδού Καρδίτσας – Φαρσάλων δια Αστριτσίου) (θέση οικισμός Ιτέας), έως νότια παρατάφρο ποταμού Ενιπέα.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται βελτίωση των δομικών και γεωμετρικών χαρακτηριστικών και γενικά των κυκλοφοριακών συνθήκων υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 2.300,00m, με σκοπό την καλύτερη βατότητα της και την αμεσότερη και ευκολότερη πρόσβαση προς τις αγροτικές καλλιέργειες. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι οι παρακάτω: