- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στις 13 Οκτώβρη όλοι και όλες στo συλλαλητήριο των σωματείων

 Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στις 13  Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο των σωματείων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού στη Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, στο έδαφος της νέας οικονομικής κρίσης βάζει στο στόχαστρο τις ανάγκες και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας με νέα αντεργατικά μέτρα, ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και μέσων στο δημόσιο σύστημα υγείας, πράξεις σχεδιασμένων μέτρων καταστολής και περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε όλους τους τομείς, ενώ την ίδια ώρα βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της αντιλαϊκής πολιτικής, που καθημερινά ματώνει  τη λαϊκή οικογένεια. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη νέα «αγορά του αιώνα» για εξοπλισμούς στα μέτρα και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των επικίνδυνων αντιδραστικών σχεδιασμών του, στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα μας γι’ άλλη μια φορά γίνεται πρωταθλήτρια σε δαπάνες για εξοπλισμούς, δίνοντας 2.5 δις ευρώ με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε για το 2021, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας και που καλείται να πληρώσει με τον ιδρώτα του ο λαός μας.

Προειδοποιούν για κινδύνους οι πρόσφατες επισκέψεις Πομπέο και Στόλτενμπεργκ, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, όπου συνδυασμένα κουρελιάζουν τους μύθους για «ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα» στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Αντίθετα με ότι υποστηρίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ φέρνουν ανασφάλεια, έλλειψη σταθερότητας στη γύρω περιοχή. Υπάρχει παλιότερη και σύγχρονη ιστορική πείρα από τις εξελίξεις σε Λιβύη, Συρία, Μ. Ανατολή, Καύκασο και Κύπρο, όπου μετά τα “χάδια” της ΕΕ η Τουρκία ανοίγει τα Βαρώσια, επιχειρώντας νέα τετελεσμένα στην προέκταση της 46χρονης κατοχής του 37% των εδαφών της Κύπρου.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις πανελλαδικά για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσης Αυγης, η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο την αναγκαιότητα της λαϊκής εγρήγορσης και πάλης.

Το συλλαλητήριο της 13ης Οκτώβρη είναι σημαντικός σταθμός στην πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να υψωθεί στεντόρεια η φωνή μας Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!  Διεκδικούμε να ληφθούν τώρα μέτρα για τη δημόσια υγεία και παιδεία, μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στους τόπους εργασίας, ασφαλή μετακίνηση στα ΜΜΜ, κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τις μαζικές οργανώσεις και τα συνδικάτα.