- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Διακρίσεις από την γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων στην «11η εμποροβιοτεχνική έκθεση Καρδίτσας»

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

● ARGO WINE-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε.,

●ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

●ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜ. ΝΤΟΥΓΚΟΥ,

 ●«ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΕΧΝΗ» ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ,

● ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

●ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΑΕ,

 ●ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  Γ. ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε.,

●ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΡΟΥ.

● ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ «ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ»

Την επιτροπή απαρτίζουν  οι :

1. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ:  Χημικός-Οινολόγος- Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων -Εργαστηριακός Συνεργάτης  του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καρδίτσας.

2. ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ( Δημοσιογράφος Οίνου – SOMMELIER)

3. ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ( Δημοσιογράφος Οίνου)

5. ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ( Τοπογράφος- Μηχανικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π., Δημοσιογράφος Οίνου)

Η γευσιγνωσία θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας την Κυριακή το πρωί στο Επιμελητήριο και είναι ανοικτή για όσους παραγωγούς θέλουν να παρευρεθούν. Οι διακρίσεις θα δοθούν το βράδυ της Κυριακής σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο τροφίμων και ποτών στο χώρο της «11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας». Στη συνέχεια οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά και αποστάγματα που συμμετείχαν στη γευσιγνωσία , με τη συνοδεία τοπικών εδεσμάτων προσφορά του Δικτύου των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών Ν. Καρδίτσας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λευκοί  Οίνοι:

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Γ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ & Σία Ο.Ε. «Πολίχνης Οίνος Λευκός»

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Ροζέ Οίνοι:

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

      Ερυθροί Οίνοι:

     ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜ. ΝΤΟΥΓΚΟΥ «Μεθ’ υμών 7 2008»

     ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Χωρίς Γλυκάνισο:

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

Θ. ΚΟΪΘΑΣ- Ε. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  Ο.Ε. «Τσίπουρο Θεσσαλίας»

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

ΚΤΗΜΑ ΛΙΑΠΠΑ  «Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ «Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο»

Με Γλυκάνισο:

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ «Τσίπουρο με Γλυκάνισο»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ:

ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΣΝΟΣ « Τσίπουρο με Γλυκάνισο»

Παλαιωμένα Αποστάγματα:

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ “PURO”

Την επιτροπή απάρτιζαν οι :

1. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ:  Χημικός-Οινολόγος- Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων -Εργαστηριακός Συνεργάτης  του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καρδίτσας.

2. ΣΤΕΡΓΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ( Δημοσιογράφος Οίνου – SOMMELIER)

3. ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ( Δημοσιογράφος Οίνου)

5. ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ( Τοπογράφος- Μηχανικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π.)

6. ΔΙΡΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( Οινοχόος- Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων)

7. Δρ. ΠΑΠΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (Χημικός – Οινολόγος τ. Δ/ντής Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου).

Οι διακρίσεις δόθηκαν την Κυριακή 9/10 σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο τροφίμων και ποτών στο χώρο της «11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας». Στη συνέχεια οι επισκέπτες της Έκθεσης δοκίμασαν  όλα τα κρασιά και αποστάγματα που συμμετείχαν στη γευσιγνωσία , με τη συνοδεία τοπικών εδεσμάτων προσφορά του Δικτύου των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών Ν. Καρδίτσας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο του Δικτύου των Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών Ν. Καρδίτσας συνεχίζονται. Την  Κυριακή μαγείρεψε ζωντανά ο κ. Θύμιος Μακροστέργιος (επιχείρηση catering- ΜΑΚΡΟΓΕΥΣΕΙΣ) μοντέρνες συνταγές με παραδοσιακά υλικά του τόπου μας. Τη Δευτέρα μαγείρεψε η κα Ευαγγελία Παπαευαγγέλου-Θυμιοπούλου από την Ταβέρνα «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ» στα Καλύβια Πεζούλας. Την Τρίτη το βράδυ μαγειρεύει ο σεφ του Ξενοδοχείου «ΚΑΖΑΡΜΑ» Βαγγέλης Κοσκινιώτης.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων .