- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στον Αντιπεριφερειάρχη ο συνδυασμός Επιχειρείν Καρδίτσας

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο επισκέφθηκαν μέλη του συνδυασμού «Επιχειρείν Καρδίτσας», με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του Νομού και συμφώνησαν όλοι πως οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης είναι ο Πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.

«Βασικός στόχος από την πλευρά μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε γιατί οι παραπάνω δύο πυλώνες είναι η ατμομηχανή του νομού μας» τόνισε ο κ. Τσιάκος. Από την πλευρά  του ο κ. Ζυγογιάννης δήλωσε ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε ώθηση στην επιχειρηματικότητα του Νομού μας. Άλλωστε το Επιμελητήριο αποτελεί το 2ο κατά σειρά φορέα που καλύπτει τις ανάγκες  των επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού μετά από την Περιφέρεια και έπονται οι Δήμοι, άρα ως τέτοιος φορέας πρέπει να λειτουργήσουμε, προάγοντας την εξωστρέφεια, βάζοντας νέες ιδέες στο τραπέζι. Κι αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία νέων ανθρώπων και στην ενασχόληση με τα κοινά, αλλά και στην ηλικία».

Οι δύο επικεφαλής των φορέων με την αρμοδιότητα για όλο το νομό, δεσμεύτηκαν να στενή συνεργασία ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάτι που ικανοποίησε όλους τους παρευρισκόμενους, κυρίως όμως αποτελεί δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο των επιχειρήσεων του ν. Καρδίτσας.

 

Επίσκεψη και στον δήμαρχο Καρδίτσας

Τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο επισκέφθηκαν μέλη του συνδυασμού «Επιχειρείν», με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη.

Δήμος και Επιμελητήριο είναι δύο φορείς οι οποίοι –από την πλευρά τους ο καθένας- στόχο έχουν την ευημερία των επιχειρήσεων. Έχουν υπάρξει κάποιες χρονικές περίοδοι με εντάσεις είναι η αλήθεια, ανάμεσα στους δύο φορείς όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση ανασταλτικό παράγοντα. Συμφωνήθηκε απ΄ όλους ότι ο κάθε φορέας θα πρέπει να ενεργεί για το καλύτερο όλων, λειτουργώντας εντός των πλαισίων αρμοδιότητας του: Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να προωθήσει ό,τι μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί, ενώ σε συνεργασία με το Δήμο μπορούν να επιτευχθούν θεαματικά αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί και η διάθεση να γίνει αυτό, που σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκο δεδομένα υπάρχει. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και πιστεύουμε ότι θα φανεί την επόμενη μέρα.