- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στον Βόλο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανός

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τουρνουά τένις, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο γήπεδο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F. «play tennis και tennis 10s» για μικρά παιδιά από ηλικίες 5 έως 10 χρονών, καθώς και για αγόρια– κορίτσια Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου– Λυκείου.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα,( 5 γήπεδα συνθετικού χόρτου ) του Κέντρου Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας Βόλου (Δοξοπούλου- Σπανούδη)    και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης

Τρόπος διεξαγωγής αγώνων:     Σύστημα Round robin (όλοι με όλους) σε group 4 (ή 3 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5) αθλητών.

Κατηγορίες αγώνων-διαστάσεις γηπέδων-μπάλες:

  1. Κόκκινο γήπεδο (mini τένις) για Αγόρια-Κορίτσια που έχουν γεννηθεί 2009, 2010,2011 & 2012  στο μισό γήπεδο με μπάλες red ball.
  2. Πορτοκαλί γήπεδο (3/4) για Αγόρια-Κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 2008,2009 & 2010  με μπάλες  οrange ball.
  3. Πράσινο γήπεδο(ολόκληρο) για Αγόρια-Κορίτσια που έχουν γεννηθεί τo 2007 & 2008   με μπάλες green ball.

          4.Ολόκληρο γήπεδο (κίτρινη μπάλα) για παιδιά γεννημένα 2005, 2006

(Έ και ΣΤ’ τάξη)

          5.Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου (2000,2001,2002,2003 & 2004):

 

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες   με έντεκα (11) αθλητές συνολικά: έξι  (6) αθλητές και πέντε  (5) αθλήτριες κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο,  2)Τσεκούρα Ευάγγελο ,3) Φοίβο –Σώζω κόντο, 4)Τζέλλο Θωμά,5)Χαρόβα Αντώνιο & 6)Γραπατσά Φανούριο.

Και με τις:1)Τσιακάρα Αναστασία,2)Καβούρη Νεκταρία,3)Μπούτα Βασιλεία,

4) Γραπατσά Μαρίνα & 5)Συροπούλου Κωνσταντίνα

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους             κ .Θωμάς Γραπατσάς

 Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία του μικρού και πρωτοεμφανιζόμενο αθλητού του Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού, Φοίβου-Σώζω Κόντο στο 1ο Ενωσιακό  Ατομικό Πρωτάθλημά κάτω των 10 ετών   που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  18-19/03/2017 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ & 2 ΧΩΜΑΤΙΝΑ) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, και ήταν κάτοχοι επίσημου αγωνιστικού δελτίο της Ε.Φ.Ο.Α.

Την πόλης μας αρχικά θα εκπροσωπούσαν (2) δύο αθλητές του Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ, ο Τσεκούρας Ευάγγελος & ο Φοίβος-Σώζων Κόντος .Ένας τραυματισμός όμως του Τσεκούρα Ευάγγελου άφησε την όλη τενιστική  εκπροσώπηση στον συμπαίκτη του.

Εκεί ο νέος αθλητής της πόλης μας αν και έπαιρνε μέρος πρώτη φορά σε αγώνες και παίζοντάς πρώτη φορά σε χορτάρινη επιφάνεια, επέδειξε περίσσιο θάρρος, ψυχική και σωματική αντοχή και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, δίνοντας τρείς συνεχόμενους αγώνες με τους: Ποντίδα Ι., Σιδεράκου θ., & Μελαχροινούδη Π., απολαμβάνοντας τον κάθε αγώνα του ξεχωριστά, χτυπώντας τους στα ίσα, κατέλαβε στο τέλος την (3η ) τρίτη θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της τρίτης θέσης.