- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων

Μια διαχρονική διαδρομή στο Θεσσαλικό χώρο, ξεκινώντας από τη παλαιολιθική εποχή και φτάνοντας μέχρι και το 19ο αιώνα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου  ΕΠΑ.Λ.  Σοφάδων  κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, την Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου 2019.  Η μόνιμη Έκθεση (11 ενοτήτων) και τα 3.000 εκθέματα του Μουσείου καθηλώνουν τον επισκέπτη και του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσει το μακραίωνο πολιτισμό της Θεσσαλίας και τον τεράστιο πλούτο της Θεσσαλικής γης. Τα εκθέματα του, προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων.

Αναμφίβολα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι ένας χώρος με ιδιαίτερη αισθητική, που φιλοξενεί Εκθέσεις υψηλού πολιτιστικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού επιπέδου, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ένα Μουσείο διεθνών προδιαγραφών.

Ο Διευθυντής, κ. Μανόπουλος, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ.  Σοφάδων εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους υπευθύνους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.