- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο Πετρίλο συνεδρίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στην ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας, στo Πετρίλo, η 6η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣ. Την παρουσία τους έδωσαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σπηλιάς π. Νεκτάριος, οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας κ. Θανάσης Καραγεώργος και κ. Βασίλης Στεργίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρίλου κα. Χρύσα Καμπούρη-Τζιαχρήστα, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλασίου κ Παναγιώτης Μπέης, ως μέλος της Επιτροπής Ανταμώματος.

Κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν το Παναργιθεάτικο Αντάμωμα, το οποίο φέτος, όπως είναι ήδη γνωστό, παίρνει τη μορφή τριημέρου, καθώς δύο μέρες πριν την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί φιλοξενία της αργιθεάτικης νεολαίας από 18 έως 30 ετών στο χώρο της Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιάς. Η Κυριακή, και μέρα της βασικής εκδήλωσης, θα περιλαμβάνει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις. Με σήμα τον πολιτισμό της Αργιθέας θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακά παιχνίδια και πολλά ακόμη τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά όσοι βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αγίου Νικολάου Βλασίου, στις 3 Ιουλίου 2016, από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Η παρουσίαση χορευτικών και τραγουδιών θα παραμείνει αναλλοίωτο κομμάτι της βασικής εκδήλωσης.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε μία παραγωγική συνεδρίαση, όπου και δρομολογήθηκε το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του Ανταμώματος, με την οργάνωση των δράσεων του τριημέρου, ενώ καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και σχεδιάστηκε ο επιμερισμός των ενεργειών για το προσεχές διάστημα. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα, όπου και θα υπάρξει η οριστικοποίηση του.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η συμμετοχή των νέων Αργιθεατών από όλη την Ελλάδα είναι εντυπωσιακή, κάτι που αναμένεται να δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στις διαδικασίες ανάδειξης της Επιτροπής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 2 Ιουλίου στην Ι.Μ. Σπηλιάς.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή τους στο Αργιθεάτικο Αντάμωμα. Η συμβολή της νεολαίας της Π.Ο.Ε θα είναι καθοριστική για τις εκδηλώσεις μας, τόσο με την παρουσία τους, όσο και με τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τους σε πολλά θέματα, ενώ αναμένουμε και την απάντηση συμμετοχής ακόμη μίας νεολαίας.

Εκτός από το Αντάμωμα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τον θετικό απολογισμό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στην Καρδίτσα για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεώς μας.

Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στα Βραγκιανά. Όλες οι σχετικές διαδικασίες θα δημοσιευθούν μετά το Αντάμωμα.

 

 

Η Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Νανά Μαυραντζά                                                      Ανδρέας Στεργίου