- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμαρχος Παλαμά

Ο Δήμαρχος Παλαμά Βασίλης Καραδήμος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρτσάνα Αλκιβιάδη, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Νασιούλη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Νταή Δημήτριο και Χατζή Αριστοτέλη, μετέβησαν στον κόμβο της Νίκαιας για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Σε συνάντηση που είχαν με την συντονιστική επιτροπή και με αγρότες του Δήμου Παλαμά οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός τομέας και μετέφεραν το Ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά στη Συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Καραδήμος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ΄΄Οι αγρότες οδηγήθηκαν σε αυτό τον αγώνα μην έχοντας άλλη επιλογή μπροστά στη μείωση που παρουσιάζει το αγροτικό τους εισόδημα τα τελευταία χρόνια. Η επιβίωση των αγροτών αλλά και του αγροτικού κλάδου γενικότερο είναι δύσκολη. Οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, το αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων, η δυσκολία διάθεσης των δημητριακών και οι ζημιές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων όπως η φετινή ξηρασία, κάνουν αδύνατη την παραμονή στο χωράφι και οδηγούν τους αγρότες στην χρεοκοπία.΄΄

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών και καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο λαμβάνοντας μέτρα προς ενίσχυση του εισοδήματος. Τέλος δήλωσε ότι ο ενωτικός, διεκδικητικός, ακομμάτιστος και αποφασιστικός αγώνας των αγροτών θα στεφθεί με επιτυχία διότι είναι θέμα επιβίωσης για όλες τις αγροτικές οικογένειες.