- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο Υπουργείο Εσωτερικών το θέμα της μεταφοράς μαθητών στο Δ. Σοφάδων

Ευρεία σύσκεψη για την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μη διατρέχουν κίνδυνο ατυχήματος και να απολαμβάνουν την επιβεβλημένη ασφάλεια στις μετακινήσεις τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Στη σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Οπως έγινε ξεκάθαρο από τους κκ. Σκάρλο και Τσιάκο, σύμφωνα με σχετική Υπουργική απόφαση, φέτος δίδεται προτεραιότητα στη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία που καλύπτουν τη δημόσια συγκοινωνία – στο πλαίσιο μίας λιγότερο κοστοβόρας λύσης για το κράτος- και όχι με ταξί. Οι δε εισηγήσεις γίνονται από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ελέγχονται από την Επίτροπο.

Υπογράμμισαν ότι είναι αντίθετοι σε μια τέτοια κατεύθυνση σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί οι μαθητές να χρησιμοποιούνται ως αριθμοί προκειμένου να εξοικονομούνται χρήματα.

Τόνισαν παράλληλα ότι απαιτούνται στοχευμένες δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στην οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν και οι τέσσερις βουλευτές του νομού –και ειδικότερα οι κυβερνητικοί- καθώς το ζήτημα είναι πολιτικό.

Νωρίτερα πάντως, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων όπου θα συζητηθούν τα ζήτημα της αποβίβασης κι επιβίβασης των μαθητών στα λεωφορεία αλλά και η υποδοχή των μαθητών στα σχολεία.

Και οι δυο πάντως δεν έκρυψαν το προβληματισμό τους καθώς ο πρόσφατος σχετικός διαγωνισμός κρίθηκε «άγονος», μιας και το ΚΤΕΛ δεν έκανε προσφορά και γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα προσφορά το πρόβλημα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εν συνεχεία το λόγο πήραν γονείς και εκπαιδευτικοί που αναφέρθηκαν σε προβλήματα που δημιουργούνται ανά περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως, το νέο καθεστώς έχει «πυροδοτήσει» αρκετές αντιδράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.