- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στο 70-80% κυμαίνεται η πληρότητα στην λίμνη Πλαστήρα

Κατώτερη των προσδοκιών διαγράφεται μέχρι στιγμής η τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα για τον ορεινό όγκο της Καρδίτσας.

Οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα βρίσκονται σε μία συνεχή απόγνωση αφού οι κρατήσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτές που ήταν κάποτε και όλες οι ελπίδες τους για μια κάποια ανάκαμψη στρέφονται πλέον στα διάφορα εορταστικά τριήμερα και τετραήμερα όπως αυτό που έρχεται τώρα λόγω Πάσχα.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η πληρότητα φθάνει το 70 έως το 80%, με αποτέλεσμα όλοι οι ξενοδόχοι να ελπίζουν τώρα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι μέχρι τώρα κρατήσεις που έχουν γίνει αφορούν από διήμερα έως και τετραήμερα και παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε οι τιμές των δωματίων να είναι συγκρατημένες, η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων περιοχής Λ. Πλαστήρα κ. Γιάννης Βασιλάκος : «Υπάρχει μια κάποια αυξημένη κίνηση, αλλά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με πέρυσι και με άλλες χρόνιες. Φέτος μάλιστα έχουμε τα λιγότερα τηλεφωνήματα για κρατήσεις».

Όλοι, λοιπόν, ευελπιστούν σε κάποιο μικρό «θαύμα» της τελευταίας στιγμής αφού η οικονομική κρίση έχει ισοπεδώσει και τον συγκεκριμένο κλάδο.