- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΘΕΒ

Η διοίκηση του ΣΘΕΒ και η διοίκηση του ΣΕΒ πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 14 Μαΐου και ώρα 12:00, στα γραφεία του ΣΘΕΒ. Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος όπου παρουσιάσθηκαν: (α) οι άξονες της στρατηγικής συνεργασίας των δυο φορέων, (β) η επενδυτική γραφειοκρατία και οι προϋποθέσεις τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, και (γ) οι ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στη Λάρισα και της συνδιοργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα: «Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Α. Η συνεργασία των περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων με τον ΣΕΒ

Β. Η αναπτυξιακή πρόκληση

Γ. Επενδύσεις: Ο νέος Εθνικός Στόχος

Δ. Περιφερειακοί Στόχοι

Περιφερειακός Στόχος 1: Αποκατάσταση επενδύσεων σε περιοχές με έντονη παραγωγική δραστηριότητα που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την κρίση. Εργαλεία η ταχύτερη διάθεση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η αποκατάσταση πρόσβασης στο τραπεζικό δανεισμό και η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Περιφερειακός Στόχος 2: Αποκατάσταση ελλείψεων σε υποδομές ενέργειας και μεταφορών.Οι σημαντικότερες αφορούν στην ενίσχυση των Οργανωμένων Υποδοχέων Βιομηχανίας, στην εξυγίανση των άτυπων συγκεντρώσεων περιμετρικά των μεγάλων πόλεων, στη χωροθέτηση νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοκαύσιμα. το δίκτυο φυσικού αερίου και τον Αχελώο, ιδίως, στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, κάτι για το οποίο οι γραμμές μεταφοράς, ήδη, υπάρχουν.

Ε. Η Αναπτυξιακή Ατζέντα της Θεσσαλίας