- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συλλογή δειγμάτων άγριων πτηνών

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί τους κυνηγούς, φύλακες θήρας και τα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων να συμβάλλουν στην εφαρμογή των προγραμμάτων «Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της Γρίπης των Πτηνών» και «Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου», συλλέγοντας και παραδίδοντας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, νεκρά ή ημιθανή πτηνά που ανευρίσκουν.

Επισημαίνεται ότι στην ΚΥΑ περί οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων για το έτος 2019 που αναμένεται να εκδοθεί, προβλέπεται η χορήγηση ενός κατ’ αποκοπή ποσού της τάξεως των τριάντα (30) ευρώ ανά νεκρό ή ημιθανές άγριο πτηνό (των ειδών που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 107/6079/14-01-2019 Υπουργική Απόφαση) κατάλληλο για δειγματισμό, μη πυροβολημένο, που παραδίδεται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, από κυνηγούς, φύλακες θήρας και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο πίνακας με τα είδη των πτηνών που αποζημιώνονται βρίσκεται αναρτημένος στα Γραφεία της Υπηρεσίας και στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Αρμόδιες υπάλληλοι Μπουλουξή Ελένη και Κονσταντίν Βικτόρια) και στα Κτηνιατρικά Γραφεία