- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμβολική κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Τα μέλη του Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας, λόγω της παγκόσμιας ημέρας υγείας, πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί, μια συμβολική κινητοποίηση ,στην πύλη του Νοσοκομείου.

Ζητάμε  από τους συμπολίτες μας , να προστατέψουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους  και να  βοηθήσουν  όλους εμάς,  τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο μας,  συνεχίζοντας την παραμονή τους στο σπίτι και ακολουθώντας τα μέτρα προστασίας .

Ζούμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση , έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν << αόρατο εχθρό>> , όπως απεκάλεσαν τον κορωνοϊό.

Έως τώρα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, 130 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ περίπου 500 εργαζόμενοι  παραμένουν σε καραντίνα.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, είμαστε εδώ, προσπαθώντας να προσφέρουμε,ο καθένας από την θέση που κατέχει, τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γι αυτό Διεκδικούμε

-Ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας πλήρες στελεχωμένο και με όλα τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας.

– Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να υπάρχει Επάρκεια σε υλικά καθώς και στον εξοπλισμό Μέσων Ατομικής Προστασίας  (ΜΑΠ).

-Να γίνουν έστω και τώρα ,επιπλέον προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού,παραϊατρικού, βοηθών θαλάμων,τραυματιοφορέων,νοσοκόμων, καθαριστών,άτομα στη φύλαξη και στην σίτιση.

-Αύξηση των κλινών ΜΕΘ . Να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ,έτσι ώστε να αντέξει το υγειονομικό μας σύστημα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

-Την στελέχωση και  ενσωμάτωση όλων των Δημόσιων δομών υγείας, όπως  των Περιφερειακών Ιατρείων ,των ΤΟΜΥ και των Κ.Υ, στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας ,για την αντιμετώπιση του covid-19.

-Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τέστ και ένταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων, στο Δημόσιο σύστημα υγείας, για την εξέταση δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού. Nα υπάρχει ειδική μέριμνα για τέστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

-Να γίνει επίταξη ξενοδοχείων σε κάθε νομό, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας του προσωπικού των Νοσοκομείων, προκειμένου να προφυλάσσονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

-Ενταξη στα ΒΑΕ , όλων των εγαζομένων στα Νοσοκομεία.

Ημασταν ,είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ , προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας, παρόλα τα προβλήματα,  σε όλους τους συμπολίτες μας.

Είμαστε << οι ήρωες πίσω από τις μάσκες>> , όπως μας απεκάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

Ευελπιστούμε λοιπόν ,πως όταν περάσει όλο αυτό,   <<την επόμενη ημέρα>>, δεν θα ξεχάσει κανείς τους ανθρώπους ,που αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή ,αλλά και για τις οικογένειές τους, έδωσαν την δική τους μάχη στην << πρώτη γραμμή>>.