- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμμετοχή στις συμβολικές κινητοποιήσεις για την υγεία

Η δράση όλων μας για την υποστήριξη των υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αναγκαία όσο ποτέ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η ανάγκη για δράση, όμως, δεν προέκυψε σήμερα, αλλά έχει τις αιτίες της στην υποβαθμισμένη κατάσταση που βρισκόταν το δημόσιο σύστημα υγείας πριν από την πανδημία. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε προκηρύξει απεργία για τη συγκεκριμένη ημέρα πριν την πανδημία, η οποία μετατράπηκε σωστά σε συμβολικές δράσεις λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.

Οι αιτίες της κατάστασης αυτής είναι η διαχρονικά στοχευμένη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, ώστε η κάθε φορά κυβέρνηση να μειώνει το «κόστος» της υγείας του λαού, ονομάζοντάς το «σπατάλη»! Όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τη δικαιολογία της «οικονομικής βιωσιμότητας» του συστήματος ως άλλοθι για να προχωρήσουν παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού αποδείχθηκε και συνεχίζει να αποδεικνύεται ως ένα λαμπρό πεδίο κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.

Πολλοί θα περίμεναν μέσα από αυτή την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κάθε άλλο συμβαίνει, όμως, έως σήμερα. Τα μέτρα της κυβέρνησης μιλούν από μόνα τους. Τόσο τα μέτρα που υλοποιούνται όσο και αυτά που πεισματικά δεν αποφασίζονται.

Σε αυτή την κατάσταση οι υγειονομικοί είμαστε, δυστυχώς, αναγκασμένοι για άλλη μία φορά να ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να σταματήσει την επιχείρηση εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης της υγείας. Καθήκον των υγειονομικών είναι, εκτός από το να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ασθενείς μας, να αναδεικνύουμε τις ελλείψεις αυτού του συστήματος και να απαιτούμε άμεσες λύσεις προς το συμφέρον των ασθενών μας.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, είμαστε αναγκασμένοι να αναδείξουμε σε όλο το λαό τις στοχεύσεις και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις και να διεκδικήσουμε-διασφαλίσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

 

       Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, συμμετέχουμε στις συμβολικές κινητοποιήσεις την Τρίτη στις 7 Απριλίου που οργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς του νομού μας στο νοσοκομείο και στα Κ.Υ. μετά από την πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών.

       Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τη διεκδίκηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα από ανακοινώσεις και άρθρα στον τύπο, με ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά μηνύματα, με πανό για τις ανάγκες μας, με συνεχή συζήτηση και ενημέρωση αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και με τη συμμετοχή των μελών μας που είναι εκλεγμένα στα Δ.Σ. των συλλόγων των υγειονομικών, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στη συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.

 

 

Της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. νομού Καρδίτσας