- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμμετοχή της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. στο Τελικό Συνέδριο του Έργου e- food Science

Από την Καρδίτσα την ημέρα του Συνεδρίου 28/08/2017 θα αναχωρήσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων προς και από τον τόπο του Συνεδρίου (Καρδίτσα – Λάρισα – Καρδίτσα).

Αναχωρήσεις:

Παροχές για τους συμμετέχοντες: Ενημερωτικό υλικό, Βεβαίωση Συμμετοχής, φαγητό και καφέ.

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

1η Συνεδρία

10.00        Έγγραφή

10.30        Επίσημη έναρξη – Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί Επισήμων.

11.00        Το Έργο e-Food Science (Φιλοσοφία & Πεδίο εφαρμογής)

Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου.

11.30        Πλατφόρμα & Μεθοδολογικά Εργαλεία Platform and Methodological tools

Τερέζα Λόπεζ, Καθηγήτρια – Πανεπιστήμιο της Λεόν (Ισπανία).

12.00        Λειτουργικά τρόφιμα

Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

12.30        Κανονιστικό πλαίσιο για την ασφάλεια των τροφίμων

Τερέζα Λόπεζ, Καθηγήτρια – Πανεπιστήμιο της Λεόν (Ισπανία).

13.00        Μάρκετινγκ & Επιχειρηματικότητα

Εντουάρντο Καρντόσο, Καθηγητής, Καθολικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο (Πορτογαλία).

13.30 – 14.30         Διάλειμμα για φαγητό

2η Συνεδρία

14.30        Οργανικά – Οικολογικά τρόφιμα

Ελένη Μαλισσιόβα, Επίκουρη Καθηγήτρια Τ.E.I. Θεσσαλίας (Ελλάδα).

15.00        Νανοτρόφιμα

Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου.

15.30        Μελέτες Περίπτωσης

Κωνσταντίνος Σφλώμος, Επίτιμος καθηγητής, T.E.I. Αθήνας (Ελλάδα).

16.00        Διάλειμμα για καφέ

3η Συνεδρία

16.30        Είναι η τροφή Φάρμακο;

Ιωάννα Χήνου, Καθηγήτρια – Τμήμα Φαρμακευτικής Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

17.00        Νέες προσεγγίσεις για τρόφιμα βασισμένα στη νανοτεχνολογία & βελτίωση των τροφών

Μ. R. Mozafari, Πρόεδρος της Αυστραλιανής Πρωτοβουλίας Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (ANNI), Μελβούρνη, Αυστραλία.

17.30        Νανοενθυλάκωση λειτουργικών συστατικών τροφίμων με ηλεκτροϋδραυμική επεξεργασία

Jose Maria Lagaron, Υπεύθυνος και ιδρυτής της ομάδας Νέων Υλικών και Νανοτεχνολογίας στο Ινστιτούτο Αγροχημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (IATA) στη Βαλένθια της Ισπανίας & Λέκτορας της Επιστήμης των Υλικών στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Σχεδιασμού (ESID)

18.30 – 18.30 Συζήτηση / Συμπεράσματα