- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμμετοχή των Δρυάδων εν Πλώ στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ και η Πρόεδρός της Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός – DD Tutor, αποδεχόμενες με χαρά την πρόσκληση που τους έγινε, συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά από 29 έως 31 Μαρτίου Δεκεμβρίου από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα παράλληλων δράσεων.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου το απόγευμα η κα Μαρίας Καραπαναγιώτη, παρουσίασε στο κατάμεστο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά με θέμα «Χορός και Αναπηρία» σε σχετική συνεδρία. Οι παρευρισκόμενοι, εκπρόσωποι φορέων για τον Αυτισμό, φοιτητές, επιστήμονες, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο workshop, ενημερώθηκαν για τη μέθοδο διδασκαλίας χορού DanceDisability και καταχειροκρότησαν τη μικρή παρουσίαση του Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη IDFD που προβλήθηκε σε βίντεο. Δήλωσαν δε εντυπωσιασμένοι από τις δράσεις της Ομάδας και της κας Καραπαναγιώτη στο χώρο της Αναπηρίας.

Η ομάδα χορού Δρυάδες εν Πλώ παρουσίασε το ίδιο απόγευμα, στον ίδιο χώρο, εικόνες από τα έργα FEMINAM και Συν..κίνηση, σε χορογραφία Μαρίας Καραπαναγιώτη και μουσική των Διαμαντή Χρήστου, Τρούκη Ανδρόνικου και Τwo feet. Οι Δρυάδες Εν Πλώ: Λίλα Βαρελά, Εφη Καρανάσιου, Λίλη Καραπαναγιώτη, Νίκη Καραπαναγιώτη, Μαρία Κρανά, Βάννα Λιάκου, ο χορευτής Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και η μικρή Θεοδώρα Κωνσταντινίδη κέρδισαν τις εντυπώσεις και συγκίνησαν με την παρουσία τους. Σε μία ακόμα επιτυχημένη εμφάνισή τους εκτός Καρδίτσας παρουσίασαν ένα άρτιο αισθητικά και καλλιτεχνικά σύνολο και με την εμφάνισή τους ανέδειξαν τη δύναμη που κρύβουμε στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα μας, έτσι ώστε να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που οδηγεί στην αρμονική συνύπαρξη της διαφορετικότητας.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση και να συγχαρούν τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την άψογη συνεργασία σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα.